Nyheter

+Magasin

2024.03.27

Läs om den unga intraprenören Emma Hedman, om butiken och restaurangerna i centrum som testar nya koncept och om fastighetsägarnas gemensamma satsning gällande att locka hit fler invånare och besökare. 

Disco på isen i centrum

2024.02.19

Första dagen på sportlovet anordnade vi skridskodisco på isbanan i centrum. Cirka 200 besökare kom och åkte skridskor och hängde med oss arrangörer. Tack Tekniska verken, Sörmland Vatten och Avfall AB, Fritidsbanken för fantastiskt samarbete och stort tack till TT Service Solution för en isbana i toppskick.

+Magasin

2024.02.15

Doktares tankar inför mästerskapet, nytt butikskoncept och naturliga skönhetstekniker kan du läsa om i månadens +Magasin.

+Magasin

2023.12.21

I månadens magasin får du läsa om nyheter och händelser hos våra medlemmar. Butikerna tipsar om de bästa julklapparna. Möt månadens profil Mats Fredriksson, typograf och eldsjäl.

+Magasin

2023.11.30

I månadens magasin får du läsa om nyheter och händelser hos våra medlemmar. Träffa platscheferna i våra lokala K-bygg butiker och läs bland annat om hur Studiefrämjandet anordnar skapandeprojekt för att öka den sociala samvaron. Möt månadens profil Henrik Ifvarsson, ordförande i Spökbackens Alpina Skidklubb som tar oss med till toppen av backen utanför Forssjö.  

Succé för motorstopp

2023.10.02

Under lördagen 30 september fylldes gator och torg i centrala Katrineholm av veteranbilar, sportbilar, veterantraktorer och andra motordrivna fordon. På P-huset Lokets tak sammanstrålade Katrineholms motordrivna ungdom för utställning av A-traktorer. Evenemanget som arrangeras av Citysamverkan i Katrineholm tillsammans med LA Cars blev en riktig succé som lockade besökare från både när och fjärran. 

+Magasin

2023.09.29

I nya numret av vårt +magasin kan du läsa om månadens profil Victoria Hansson, ny VD på Oppunda El. Du kan även ta del av Friskis & Svettis positiva utveckling, två nattklubbs-satsningar och Nygårds investering i biogasanläggning. 

Kulturkrönika

2023.07.07

Destinationsbolaget +Katrineholm vågar satsa på att boka pop- och rockartister som håller hög kvalitet gör sin egen musik och inte nödvändigtvis befinner sig i den bredaste fåran” skriver Catarina Nitz i en krönika i Katrineholms-Kuriren.

Smaka på Sörmland

2023.09.04

Naturbordet tog sig ut i den sörmländska naturen under sommaren 2023. På tre platser fanns möjlighet till en sinnesrik upplevelse långt bortom städernas alla intryck. Naturbordets egen kökschef var ingen mindre än Kristofer Winnerhed som har ett förflutet på Julita Wärdshus och numera driver småbruk och sin egen kokkonst genom Gröndal Mat & Trädgård. Råvarorna härstammade lokalt ifrån och en del av upplevelsen var att se maten tillagas invid. 

dev(e)lop

2023.06.30

Endagsfestivalen deV(e)lop föddes ur idén att en parkering byggs om till festivalplats med invaderande grönska, schysst mat och dunderfin musik. Premiären av festivalen 2023 lockade över 1000 besökare som lyssnade på bland annat Erik Lundin, planterade med Impecta och åt lokalproducerad korv med granskott i.