Nyheter

+magasin

I nya numret av vårt +magasin kan du läsa om månadens profil Victoria Hansson, ny VD på Oppunda El. Du kan även ta del av Friskis & Svettis positiva utveckling, två nattklubbs-satsningar och Nygårds investering i biogasanläggning. 

Kulturkrönika

Destinationsbolaget +Katrineholm vågar satsa på att boka pop- och rockartister som håller hög kvalitet gör sin egen musik och inte nödvändigtvis befinner sig i den bredaste fåran” skriver Catarina Nitz i en krönika i Katrineholms-Kuriren.

Smaka på Sörmland

Naturbordet tar sig ut i den sörmländska naturen. På tre platser finns möjlighet till en sinnesrik upplevelse långt bortom städernas alla intryck. Naturbordets egen kökschef är ingen mindre än Kristofer Winnerhed som har ett förflutet på Julita Wärdshus och numera driver småbruk och sin egen kokkonst genom Gröndal Mat & Trädgård. Råvarorna härstammar lokalt ifrån ochen del av upplevelsen är att se maten tillagas invid. 

dev(e)lop

Endagsfestivalen deV(e)lop föddes ur idén att en parkering byggs om till festivalplats med invaderande grönska, schysst mat och dunderfin musik. Premiären av festivalen 2023 lockade över 1000 besökare som lyssnade på bland annat Erik Lundin, planterade med Impecta och åt lokalproducerad korv med granskott i.