Nyheter

+Magasin

2024.06.25

Melinda Karic vill skapa attraktiva boendemöjligheter och få fler att upptäcka Katrineholm. Läs om Melinda och fler ambassadörer, så som Hannah Larsson, Helene Björkqvist och MaryAnn Fargo i denna upplaga av +Magasin.

Kampanj live i Sthlm

2024-06-19

Livet kan vara enklare, utforska Katrineholm. Det är budskapet i den kampanj som vi tillsammans med följande aktörer tagit fram: Victoriahem, Neobo Fastigheter, Heimstaden, Tegelstaden, City-Fastigheter, KFAB, Hyreshuset Katrineholm, Stiftelsen Nordiska museet JulitaGård, Hotel Statt i Katrineholm /Stora Djulö Herrgård, Katrineholms kommun och Sörmlands Sparbank. Målet med kampanjen som nu syns i tunnelbanan i Stockholm är att fler ska känna till Katrineholm och på olika sätt attraheras av att utforska det som finns endast en tågtimme från huvudstaden. 

+Magasin

2024.06.07

Läs om årets ambassadörer Emil och Anna Remröd. Om nya försäljningschefen på Skobes Henrik Lindhé och ännu fler beviljade medel för utveckling av Katrineholms landsbygd. Våra lokala handlare bidrar också med tips inför sommaren. 

Årets besöksmagasin

2024.05.15

Årets besöksmagasin är nu släppt och finns att hämta på lokala turistinformationer eller ute på våra besöksmål. Det finns såklart också att ta del av digitalt. Vi kan garantera att det finns minst en plats du inte visste fanns och som är värt ett besök i sommar. 

+Magasin

2024.05.08

Ett fullspäckat magasin med en stor intervju med Veronica Gårdestig, VD på Impecta. Läs också om Elgiganten, konstens kraft, Iver och TT Service Solution. I magasinet finns även bilden från helgens KatrineholmsGala.

Stort anslag till projekt

2024.05.06

+Katrineholm har tilldelats drygt 700.000 kronor för ett utvecklingsprojekt från EUs landsbygdsprogram. Projektet ska höja kunskapen om digitaliseringen i näringslivet på landsbygden och genomförs genom en rad olika testinsatser som lokala företagare är med och tar fram.

KatrineholmsGalan

2024.05.04

KatrineholmsGalan lockade cirka 250 gäster till Safiren. Årets Ambassadörer blev Anna och Emil Remröd, ägare av ICA Maxi som för sitt samhälls-

engagemang har utnämnts till bäst i Sverige inom ICA-koncernen. Årets Eldsjäl blev Peter Henriksson som med musik och initiativ sprider glädje bland katrineholmarna, vare sig med eget band eller med Kulturskolans elever. För första gången på flera år delades även det prestigefyllda näringslivspriset Kullbergpriset ut. Priset gick till Rune Tegelstaden för extraordinära insatser inom näringslivet. Nytt var att priset till Årets butik delades ut under galan. Detta gick i år till Bela anno 1923. Mer bilder och information om kvällen hittar du i +Magasin maj.

Gröna Kulle Runt

2024.04.27

Gröna-Kulle-Runt lockade rekordpublik. Runt 300 barn plus föräldrar sprang loppet och fick därefter nyttig snacks från ICA Maxi. På plats i parken fanns flera aktiviteter, bland annat käpphästhoppning, badminton och bågskytte. Maria Sur var på plats och tog parken med storm med både sin röst och charm. 

+Magasin

2024.03.27

Läs om den unga intraprenören Emma Hedman, om butiken och restaurangerna i centrum som testar nya koncept och om fastighetsägarnas gemensamma satsning gällande att locka hit fler invånare och besökare. 

Disco på isen i centrum

2024.02.19

Första dagen på sportlovet anordnade vi skridskodisco på isbanan i centrum. Cirka 200 besökare kom och åkte skridskor och hängde med oss arrangörer. Tack Tekniska verken, Sörmland Vatten och Avfall AB, Fritidsbanken för fantastiskt samarbete och stort tack till TT Service Solution för en isbana i toppskick.

+Magasin

2024.02.15

Doktares tankar inför mästerskapet, nytt butikskoncept och naturliga skönhetstekniker kan du läsa om i månadens +Magasin.

+Magasin

2023.12.21

I månadens magasin får du läsa om nyheter och händelser hos våra medlemmar. Butikerna tipsar om de bästa julklapparna. Möt månadens profil Mats Fredriksson, typograf och eldsjäl.

+Magasin

2023.11.30

I månadens magasin får du läsa om nyheter och händelser hos våra medlemmar. Träffa platscheferna i våra lokala K-bygg butiker och läs bland annat om hur Studiefrämjandet anordnar skapandeprojekt för att öka den sociala samvaron. Möt månadens profil Henrik Ifvarsson, ordförande i Spökbackens Alpina Skidklubb som tar oss med till toppen av backen utanför Forssjö.  

Succé för motorstopp

2023.10.02

Under lördagen 30 september fylldes gator och torg i centrala Katrineholm av veteranbilar, sportbilar, veterantraktorer och andra motordrivna fordon. På P-huset Lokets tak sammanstrålade Katrineholms motordrivna ungdom för utställning av A-traktorer. Evenemanget som arrangeras av Citysamverkan i Katrineholm tillsammans med LA Cars blev en riktig succé som lockade besökare från både när och fjärran. 

+Magasin

2023.09.29

I nya numret av vårt +magasin kan du läsa om månadens profil Victoria Hansson, ny VD på Oppunda El. Du kan även ta del av Friskis & Svettis positiva utveckling, två nattklubbs-satsningar och Nygårds investering i biogasanläggning. 

Kulturkrönika

2023.07.07

Destinationsbolaget +Katrineholm vågar satsa på att boka pop- och rockartister som håller hög kvalitet gör sin egen musik och inte nödvändigtvis befinner sig i den bredaste fåran” skriver Catarina Nitz i en krönika i Katrineholms-Kuriren.

Smaka på Sörmland

2023.09.04

Naturbordet tog sig ut i den sörmländska naturen under sommaren 2023. På tre platser fanns möjlighet till en sinnesrik upplevelse långt bortom städernas alla intryck. Naturbordets egen kökschef var ingen mindre än Kristofer Winnerhed som har ett förflutet på Julita Wärdshus och numera driver småbruk och sin egen kokkonst genom Gröndal Mat & Trädgård. Råvarorna härstammade lokalt ifrån och en del av upplevelsen var att se maten tillagas invid. 

dev(e)lop

2023.06.30

Endagsfestivalen deV(e)lop föddes ur idén att en parkering byggs om till festivalplats med invaderande grönska, schysst mat och dunderfin musik. Premiären av festivalen 2023 lockade över 1000 besökare som lyssnade på bland annat Erik Lundin, planterade med Impecta och åt lokalproducerad korv med granskott i.